Vodice potkrovlje

Vodice. Opet! Lijepo je bilo ponovo biti u Vodicama. Ima nešto tamo. Možda je do zraka :D.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Ovaj put smo uredili potkrovlje. Dvije etaže povezane unutarnjim skalama čine cijelinu. Svaka etaže ima zasebno kupatilo. Zanimljivost je izvedba podova koji su izravnani OSB pločama i obloženi porculanskim pločicama. Detalje možete vidjeti u galeriji slika iznad.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Frizerski studio “Marina”

Poslovni prostori ovoga tipa predstavljaju poseban izazov u smislu dizajna i same izvedbe. Funkcionalnost je primarna karakteristika, međutim kvalitetan dizajn je ono što ostavlja dojam. Postizanje kompromisa je ovdje nužno.
Uređeni prostor je veličine 20m2. Radi se o staroj “Galeb”-ovoj poslovnici u Dubrovačkoj ulici. Zatečeno stanje je bilo jednom rječju – katastrofalno.

WP_20151121_09_54_53_Rich_LI

WP_20151121_09_55_03_Rich_LI

WP_20151121_09_55_42_Rich_LI

Takav prostor je trebalo prenamjeniti da u konačnici ima tri radna mjesta, bazen za pranje kose, odjeljak za uređenje trepavica (krevet), WC.
U pogledu dizajna, u dogovoru s investitorom odlučeno je ići na kombinaciju glatkih i grubih tekstura u što svijetlijim tonovima. Dodatan kontrast u konačnici će stvoriti oprema crne boje.

Tehnički gledano, problem je stvarala potreba za izmještanjem vodovodne i odvodne instalacije, kao i dodavanje potpuno nove električne instalacije koja će pratiti zahtjeve novoga prostora.
Visina prostora je bila neproporcionalno velika, čime se gubila “atmosfera” prostora. Stoga smo išli na tzv. gips-kartonske (GK) kutije koje su vizualno spustile prostor učinivši ga zanimljivijim, i sakrile sve instalacije. Centralna rasvetna tijela su uklonjena i zamjenjena novom GK konstrukcijom pravilnoga oblika sa LED rasvjetnim tijelima.
WC je zadržan u postojećim gabaritima (1,5 x 0,9m).
Konačan rezultat (bar što se nas tiče) možete vidjeti na slikama koje slijede.

WP_20160430_14_08_09_Pro

WP_20160430_14_08_18_Pro

WP_20160430_14_08_38_Pro

WP_20160430_14_08_43_Pro

WP_20160430_14_08_52_Pro

WP_20160430_14_07_39_Pro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Garažni prostor iz snova

Lipanj je mjesec kad planiramo uzeti sad već zasluženi odmor.
Uskoro kreću vrućine, pa se i obim posla planski smanjuje poradi nepovoljnih uvjeta koje većina materijala ne podnosi najbolje.
Dok čekamo lipanj :), u nekoliko postova pokazat ću vam slike poslova odrađenih od sredine drugoga mjeseca do danas.

Za početak garažni prostor obitelji Sorić iz Trogira. Ako se izuzme vrijeme potrebno za sušenje podloge, kronometar je pokazao 573 utrošena radna sata i tako gledajući – nije baš neka brzina, HAH! – al’ rekao bih opravdano.
Tlocrtno, prostor je velik cca. 75m2, a otegotnih okolnosti je bilo podosta, počevši od problema s vlagom koja je morala biti sanirana s unutarnje strane upotrebom kombinacije nekoliko polimercementnih izolacija u više slojeva.
Osim toga, prostor je zbog veće iskoristivosti u potpunosti “van škvare”. Bitno je također naglasiti upotrebu 10cm debele termo izolacije u stropnom dijelu. Ovo je izuzetno važno jer je iznad garažnoga prostora otvoreni parkirni prostor prilaza glavnom objektu.
Moderni materijali korišteni u izradi trebali bi garantirati zadovoljenje postavljenih uvjeta od strane investitora, tu posebno želim istaknuti visokokvalitetno ljepilo za keramiku CERESIT CM17 za najopterećenije dijelove poda i CM16 za ostalo.

Želja je bila dobiti potpuno funkcionalan prostor za parkiranje automobila, ali u isto vrijeme i prostor koji će imati WC, ostavu, dio predviđen za spremnik goriva centralnog grijanja, pa čak i pomoćnu kuhinju po potrebi.
Električne instalacije je također bilo potrebno izraditi nanovo. LED rasvjeta je korištena u potpunosti za osvjetljenje prostora.
Instalacija vodovodnih i odvodnih cijevi je napravljena u nekoliko faza da se što manje ometa korištenje istih iz ostalih dijelova objekta.
Možda i najzahtjevniji dio je bila izrada stropne konstrukcije oko postojećeg mahanizma garažnih vrata. Tu je trebalo dosta preciznosti da se dobije vizualno prihvatljivo ali i u potpunosti funkcionalno rješenje.
Eh sad, da ne duljim, par slika gotovoga prostora…

viber image7

viber image

viber image6

viber image5

viber image4

viber image3

viber image2

viber image1

…i tako

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone