Garažni prostor iz snova

Lipanj je mjesec kad planiramo uzeti sad već zasluženi odmor.
Uskoro kreću vrućine, pa se i obim posla planski smanjuje poradi nepovoljnih uvjeta koje većina materijala ne podnosi najbolje.
Dok čekamo lipanj :), u nekoliko postova pokazat ću vam slike poslova odrađenih od sredine drugoga mjeseca do danas.

Za početak garažni prostor obitelji Sorić iz Trogira. Ako se izuzme vrijeme potrebno za sušenje podloge, kronometar je pokazao 573 utrošena radna sata i tako gledajući – nije baš neka brzina, HAH! – al’ rekao bih opravdano.
Tlocrtno, prostor je velik cca. 75m2, a otegotnih okolnosti je bilo podosta, počevši od problema s vlagom koja je morala biti sanirana s unutarnje strane upotrebom kombinacije nekoliko polimercementnih izolacija u više slojeva.
Osim toga, prostor je zbog veće iskoristivosti u potpunosti “van škvare”. Bitno je također naglasiti upotrebu 10cm debele termo izolacije u stropnom dijelu. Ovo je izuzetno važno jer je iznad garažnoga prostora otvoreni parkirni prostor prilaza glavnom objektu.
Moderni materijali korišteni u izradi trebali bi garantirati zadovoljenje postavljenih uvjeta od strane investitora, tu posebno želim istaknuti visokokvalitetno ljepilo za keramiku CERESIT CM17 za najopterećenije dijelove poda i CM16 za ostalo.

Želja je bila dobiti potpuno funkcionalan prostor za parkiranje automobila, ali u isto vrijeme i prostor koji će imati WC, ostavu, dio predviđen za spremnik goriva centralnog grijanja, pa čak i pomoćnu kuhinju po potrebi.
Električne instalacije je također bilo potrebno izraditi nanovo. LED rasvjeta je korištena u potpunosti za osvjetljenje prostora.
Instalacija vodovodnih i odvodnih cijevi je napravljena u nekoliko faza da se što manje ometa korištenje istih iz ostalih dijelova objekta.
Možda i najzahtjevniji dio je bila izrada stropne konstrukcije oko postojećeg mahanizma garažnih vrata. Tu je trebalo dosta preciznosti da se dobije vizualno prihvatljivo ali i u potpunosti funkcionalno rješenje.
Eh sad, da ne duljim, par slika gotovoga prostora…

viber image7

viber image

viber image6

viber image5

viber image4

viber image3

viber image2

viber image1

…i tako

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Pridružite se diskusiji

1 komentar

  1. Svida mi se ovo “van skvare”… 🙂 Dakle zahvaljujuci Goranu i Dejanu ne samo da imamo garazni prostor iz snova, vec imamo citavu kucu iz snova jer su oni uredivali kompletni interijer u tri stana. Jedan stan su adaptirali , a ostala dva kompletno uredili, a pri tome mislim na kompletnu keramiku,sanitarije,zidove,montazu sobnih vrata,stolariju….itd. Kako se da zakljuciti, oni su nasi dugogodisnji vjerni majstori, koji su nas osvojili nakon prvog posla koji su radili kod nas. Dakle ako cijenite kvalitetu,pedanciju,cistocu,profesionalnost onda cete svakako njih uzeti za uredenje vasih stanova i kuca, ali pri tome nemojte ocekivati i zahtjevati brzinu, jer brzina i kvaliteta ne idu jedno uz drugo. Takoder su u svakom trenutku bili spremni ispuniti svaki moj ponekad i nemoguci zahtjev na cemu sam jako zahvalna !!! Zelim jos naglasiti da su nasa vrata uvijek otvorena za sve one koji zele provjeriti rad Gorana i Dejana. I da se vratim na garazu iz snova, napravili su je toliko strucno i pedantno da sada ne zelimo u nju staviti auto :)))) . Renata Soric

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.