Osnovna škola “Hvar”

Tijekom ljetnih praznika 2017. godine odradili smo uređenje interijera osnovne škole u gradu Hvaru. Radovi su obuhvaćali postavljanje podne obloge na svim zajedničkim dijelovima zgrade (keramičke pločice), stolarske radove na vratima učionica, sanaciju zidova kako u učionicama tako i u hodnicima škole. Parketi u učionicama su sanirani brušenjem te lakiranjem u dva sloja. Grijača tijela centralnoga grijanja u cijeloj zgradi su pobrušeni i obojani.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Pročitajte što kaže službena školska stranica povodom otvaranja: NOVO RUHO STAROG DIJELA ŠKOLSKE ZGRADE

Također, lokalna hvarska facebook stranica ovome je posvetila jedan unos. Evo što oni kažu…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Stepinčeva 16

U Stepinčevoj smo odradili uređenje stana kroz mjesec travanj. Radi se o stanu tlocrtne povrišne od nekakvih 60m2. Uređenjem je obuhvaćena polovica stana, dakle 30-ak kvadrata.
Vlasnici stana su prvenstveno htjeli osvježiti izgled, te napraviti novu kuhinju. Naime stara kuhinja je bila u derutnome stanju s kroničnim nedostatkom svjetla. Problem je stvarao pregradni zid koji je odvajao kuhinju od blagovaonice i dnevnoga boravka.
Rješenje je bilo kompletno micanje zida – rušenje – i spajanje triju razdvojenih prostorija (kuhinja, blagovaonica, predsoblje) u jednu cjelinu.
Cijela podna obloga je nanovo napravljena koristeći visokokvalitetni gotovi parket. Također su sva vrata (7) u stanu prebojana iz smeđe u bijelu boju čime se dobio moderan i elegantan izgled.
Električne instalacije su uglavnom izmještene i prilagođene novim pozicijama, a svi prekidači i utičnice naravno zamjenjene novima.
Problem je bilo spajanje nove kuhinje na vodovodnu instalaciju jer smo cijelu zgradu od 15-ak katova morali isključiti na (a na ovo smo posebno ponosni!) ekspresnih 15 minuta.
Idejno je bilo zamišljeno zidne i plafonske površine samo prebojati, međutim naknadnim uvidom je ustanovljeno da kvaliteta istih nije dovoljna da podnese takav novi tretman. To je značilo da je onda trebalo u potpunosti odstraniti stare nanose boje i glet mase i onda nanovo izravnati ih prije bojanja. Dakle, ako budete renovirali svoj stari stan, pripremite se i na takve stvari. U ovome slučaju radilo se o naknadnom neplaniranom trošku od okvirno 3000 kuna.
Također zbog izdizanja podne površine za 15-ak mm debljine parketa ulazna blindo vrata su morala biti skraćena. Ovo je trošak od 1000kn.
Preuređeni stan izgleda prekrasno, iako vam slike to baš i neće dobro pokazati. Ustvari kad ih gledam, imam osjećaj da je obrnuto. Moji talenti nažalost ne obuhvaćaju i sposobnost pravljenja kvalitetne fotografije LOL.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


…nakon što staklar ugradi kaljeno staklo u kuhinju napravit ću update da se vidi kuhinja u svome pravome svjetlu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Garažni prostor iz snova

Lipanj je mjesec kad planiramo uzeti sad već zasluženi odmor.
Uskoro kreću vrućine, pa se i obim posla planski smanjuje poradi nepovoljnih uvjeta koje većina materijala ne podnosi najbolje.
Dok čekamo lipanj :), u nekoliko postova pokazat ću vam slike poslova odrađenih od sredine drugoga mjeseca do danas.

Za početak garažni prostor obitelji Sorić iz Trogira. Ako se izuzme vrijeme potrebno za sušenje podloge, kronometar je pokazao 573 utrošena radna sata i tako gledajući – nije baš neka brzina, HAH! – al’ rekao bih opravdano.
Tlocrtno, prostor je velik cca. 75m2, a otegotnih okolnosti je bilo podosta, počevši od problema s vlagom koja je morala biti sanirana s unutarnje strane upotrebom kombinacije nekoliko polimercementnih izolacija u više slojeva.
Osim toga, prostor je zbog veće iskoristivosti u potpunosti “van škvare”. Bitno je također naglasiti upotrebu 10cm debele termo izolacije u stropnom dijelu. Ovo je izuzetno važno jer je iznad garažnoga prostora otvoreni parkirni prostor prilaza glavnom objektu.
Moderni materijali korišteni u izradi trebali bi garantirati zadovoljenje postavljenih uvjeta od strane investitora, tu posebno želim istaknuti visokokvalitetno ljepilo za keramiku CERESIT CM17 za najopterećenije dijelove poda i CM16 za ostalo.

Želja je bila dobiti potpuno funkcionalan prostor za parkiranje automobila, ali u isto vrijeme i prostor koji će imati WC, ostavu, dio predviđen za spremnik goriva centralnog grijanja, pa čak i pomoćnu kuhinju po potrebi.
Električne instalacije je također bilo potrebno izraditi nanovo. LED rasvjeta je korištena u potpunosti za osvjetljenje prostora.
Instalacija vodovodnih i odvodnih cijevi je napravljena u nekoliko faza da se što manje ometa korištenje istih iz ostalih dijelova objekta.
Možda i najzahtjevniji dio je bila izrada stropne konstrukcije oko postojećeg mahanizma garažnih vrata. Tu je trebalo dosta preciznosti da se dobije vizualno prihvatljivo ali i u potpunosti funkcionalno rješenje.
Eh sad, da ne duljim, par slika gotovoga prostora…

viber image7

viber image

viber image6

viber image5

viber image4

viber image3

viber image2

viber image1

…i tako

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone