Stepinčeva 16

U Stepinčevoj smo odradili uređenje stana kroz mjesec travanj. Radi se o stanu tlocrtne povrišne od nekakvih 60m2. Uređenjem je obuhvaćena polovica stana, dakle 30-ak kvadrata.
Vlasnici stana su prvenstveno htjeli osvježiti izgled, te napraviti novu kuhinju. Naime stara kuhinja je bila u derutnome stanju s kroničnim nedostatkom svjetla. Problem je stvarao pregradni zid koji je odvajao kuhinju od blagovaonice i dnevnoga boravka.
Rješenje je bilo kompletno micanje zida – rušenje – i spajanje triju razdvojenih prostorija (kuhinja, blagovaonica, predsoblje) u jednu cjelinu.
Cijela podna obloga je nanovo napravljena koristeći visokokvalitetni gotovi parket. Također su sva vrata (7) u stanu prebojana iz smeđe u bijelu boju čime se dobio moderan i elegantan izgled.
Električne instalacije su uglavnom izmještene i prilagođene novim pozicijama, a svi prekidači i utičnice naravno zamjenjene novima.
Problem je bilo spajanje nove kuhinje na vodovodnu instalaciju jer smo cijelu zgradu od 15-ak katova morali isključiti na (a na ovo smo posebno ponosni!) ekspresnih 15 minuta.
Idejno je bilo zamišljeno zidne i plafonske površine samo prebojati, međutim naknadnim uvidom je ustanovljeno da kvaliteta istih nije dovoljna da podnese takav novi tretman. To je značilo da je onda trebalo u potpunosti odstraniti stare nanose boje i glet mase i onda nanovo izravnati ih prije bojanja. Dakle, ako budete renovirali svoj stari stan, pripremite se i na takve stvari. U ovome slučaju radilo se o naknadnom neplaniranom trošku od okvirno 3000 kuna.
Također zbog izdizanja podne površine za 15-ak mm debljine parketa ulazna blindo vrata su morala biti skraćena. Ovo je trošak od 1000kn.
Preuređeni stan izgleda prekrasno, iako vam slike to baš i neće dobro pokazati. Ustvari kad ih gledam, imam osjećaj da je obrnuto. Moji talenti nažalost ne obuhvaćaju i sposobnost pravljenja kvalitetne fotografije LOL.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


…nakon što staklar ugradi kaljeno staklo u kuhinju napravit ću update da se vidi kuhinja u svome pravome svjetlu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Frizerski studio “Marina”

Poslovni prostori ovoga tipa predstavljaju poseban izazov u smislu dizajna i same izvedbe. Funkcionalnost je primarna karakteristika, međutim kvalitetan dizajn je ono što ostavlja dojam. Postizanje kompromisa je ovdje nužno.
Uređeni prostor je veličine 20m2. Radi se o staroj “Galeb”-ovoj poslovnici u Dubrovačkoj ulici. Zatečeno stanje je bilo jednom rječju – katastrofalno.

WP_20151121_09_54_53_Rich_LI

WP_20151121_09_55_03_Rich_LI

WP_20151121_09_55_42_Rich_LI

Takav prostor je trebalo prenamjeniti da u konačnici ima tri radna mjesta, bazen za pranje kose, odjeljak za uređenje trepavica (krevet), WC.
U pogledu dizajna, u dogovoru s investitorom odlučeno je ići na kombinaciju glatkih i grubih tekstura u što svijetlijim tonovima. Dodatan kontrast u konačnici će stvoriti oprema crne boje.

Tehnički gledano, problem je stvarala potreba za izmještanjem vodovodne i odvodne instalacije, kao i dodavanje potpuno nove električne instalacije koja će pratiti zahtjeve novoga prostora.
Visina prostora je bila neproporcionalno velika, čime se gubila “atmosfera” prostora. Stoga smo išli na tzv. gips-kartonske (GK) kutije koje su vizualno spustile prostor učinivši ga zanimljivijim, i sakrile sve instalacije. Centralna rasvetna tijela su uklonjena i zamjenjena novom GK konstrukcijom pravilnoga oblika sa LED rasvjetnim tijelima.
WC je zadržan u postojećim gabaritima (1,5 x 0,9m).
Konačan rezultat (bar što se nas tiče) možete vidjeti na slikama koje slijede.

WP_20160430_14_08_09_Pro

WP_20160430_14_08_18_Pro

WP_20160430_14_08_38_Pro

WP_20160430_14_08_43_Pro

WP_20160430_14_08_52_Pro

WP_20160430_14_07_39_Pro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone